خال برداری

در اینجا در خصوص علیت تشکل خال و انواع خال برداری صحبت خواهیم کرد.

علت تشکیل خال

خال زمانی ایجاد می شود که سلول های ملانوسیت (سلول های رنگدانه ساز) پوست به جای گسترش بر سطح پوست داخل قالبی خوشه مانند رشد می کنند و از سطح پوست برآمده می شوند. خال ممکن است به مرور زمان با قرار گرفتن در معرض اشعه خورشید در دوران نوجوانی و بارداری تیره شود. در دوران بارداری غالباً تعداد خال ها بیشتر و خال های قبلی بزرگتر و پررنگ تر می شوند.

عوامل ایجاد خال:

1-عوامل محیطی

۲-زمینه ژنتیکی

۳-هورمون های جنسی بخصوص استروژن و پروژسترون در خانم ها

انواع خال ها

خال های مادرزادی: از هر ۱۰۰ نفر یک نفر خال مادرزادی دارد. این خال ها نسبت به سایر خال ها به احتمال بیشتری به ملانوما (نوعی سرطان پوست) تبدیل می شوند باید مراقب آنها بود.

اگر خال مادرزادی بزرگتر از یک سانتی متر باشد حتماً باید توسط پزشک بررسی و در صورت نیاز برداشته شود.

اگر خال مادرزادی بزرگ، مودار و ضخیم است یا رنگ غیر طبیعی دارد باید هرچه سریع تر برای برداشتن آن اقدام کرد.

خال های بی قواره

این خال ها از مداد پاک کن بزرگترند و شکل آنها نامنظم است، رنگشان یک دست نیست، مرکزشان قهوه ای تیره و لبه هایشان روشن تر و ناصاف است. برخی افراد ممکن است روی بدنشان ۱۰۰ عدد از این خال ها داشته باشند. این خال ها به احتمال زیاد سرطانی می شوند. هرگونه تغییر در این خال ها را باید به پزشک پوست اطلاع داد تا در صورت سرطانی شدن آن اقدامات لازم صورت گیرد.

خال های نامتقارن

1-اگر یک خط فرضی از میان این خال رسم کنید می بینید دو نیمه آن دقیقاً روی هم قرار نمی گیرند

۲-حاشیه خال: هر گونه ناصافی، تیرگی، تاری یا بی نظمی در لبه های خال.

۳-رنگ: رنگ خال در تمام قسمت هایش یکسان و یک دست نیست و سایه هایی به رنگ برنزی، قهوه ای، سیاه، آبی، سفید یا قرمز دارد.

۴-قطر: قطر خال از قطر پاک کن سر مداد بیشتر است.

۵-تحول: اندازه، شکل یا رنگ خال در حال تغییر است.

این نوع خال ها خطرناکند و باید هرچه سریع تر توسط پزشک  کلنیک زیبایی بهتین پوست بررسی شوند.

نحوه برخورد با انواع خال ها

در خال های مشکوک: بعد از اینکه خال را معاینه کرد یا می گوید خالتان مشکلی ندارد یا بررسی های پزشکی بیشتری را برایتان تجویز می کند یا اینکه قطعاً جواب می دهد باید خالتان را بردارید. در این صورت پزشک  یا تمام خال را تخلیه می کند یا ابتدا بخش بسیار کوچکی از آن را برمی دارد و به عنوان نمونه بافت آن را زیر میکروسکوپ مشاهده می کند. این عمل همان بیوپسی است که پزشکان می گویند. اگر خال سرطانی باشد برداشت آن سبب انتشار سرطان نمی شود.

اگر خال مشکوک نیست: در صورتیکه شخص مایل به برداشتن آنها است. پزشک می تواند با روش های مختلف آنها را از سطح پوست بردارد.

آیا تعداد خال ها زیاد می شود؟

برخی مردم تصور می کنند که خال ها انواع نر و ماده دارند و زاد و لد می کنند، چنین باوری جنبه علمی ندارد.

عده ای دیگر معتقدند برداشتن خال سبب ازدیاد آن خواهد شد که این مورد هم صحت ندارد. ممکن است خال بعد از برداشتن عود کند، اما برداشتن آن سبب تکثیر آن نخواهد شد.

آیا بعد از برداشتن خال جای آن باقی می مانند

برخی متخصصان پوست با مواد شیمیایی به خصوصی اقدام به سوزاندن خال بیمارانشان می کنند و ادعا دارند که اثری از خال بر پوست بیمار باقی نخواهد ماند. هیچ پزشک متعهدی نمی تواند با قاطعیت ادعا کند که خال را بدون اسکار پوستی از بین خواهد برد، اما اگر حین روش درمانی، اصول اولیه به درستی رعایت شوند اسکار یا جای زخم خال به مرور زمان طی چندین ماه با درمانهای موضعی از بین خواهد رفت. این اصل عمومیت دارد، اما همیشه در علم طب استثنائاتی هم وجود دارند. ممکن است بعد از برداشتن خال، جای آن خالی بماند. در این موارد می توان رد جراحی را با لیزرهای مخصوص پزشکی از بین برد.

av_icon_box position=’top’ boxed=” icon=’1′ font=’entypo-fontello’ title=’کلینیک زیبایی بهتین’ link=’manually,http://behtinclinic.ir/’ linktarget=’_blank’ linkelement=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=”]

کلینیک لیزر موهای زائد و زیبایی بهتین

کلینیک لیزر بهتین مفتخر به ارائه خدمات زیبایی برای بانوان و آقایان گرامی می باشد.
خدمات ما شامل لیزر موهای زائد کل بدن ، لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی ، زیر بغل و … می باشد. سایر خدمات ما عبارت است از میکرونیدلینگ ، لاغری موضعی ، میکرودرم ، مزوتراپی و …
برای مشاوره ، دریافت نوبت و یا اطلاع از هزینه لیزر موهای زائد و … با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس :66438319 – 66920162

[/av_icon_box]

چرا برخی خال ها در نتیجه دستکاری بزرگتر می شوند؟

تحریک و زخمی شدن بافت های بدن سبب ترشح هورمون های رشد می شود و سلول های آن منطقه شروع به تقسیم و رشد می کنند، درنتیجه خال بزرگتر می شود.

برداشتن خال

روش های مختلف برداشتن خال ها بستگی به سن بیمار، بزرگ یا کوچک بودن خال، عمق خال و حتی مکان خال دارد

خال های مادرزادی و خال های بزرگ بهتر است جراحی شوند چون عمق زیادی دارند. خال های ریز و سطحی را با آر اف و حتی کوتر می توان به صورت کامل در یک لحظه از بین برد.

عوارض برداشتن خال ها

برداشتن خال های روی گردن و سینه احتمال بجا گذاشتن اسکار هیپرتروفیک (یا به اصطلاح عام گوشت اضافی) دارد که اگر پزشک نکات لازم جهت پیشگیری از این عارضه را رعایت کند احتمال آن خیلی کمتر می شود.

معمولاً بعد از جراحی و یا لیزر خال، یک قرمزی در محل برداشت خال ایجاد می شود و چند روز بعد بطور کامل از بین می رود در صورت جراحی خال به دست افراد غیر مجرب، امکان بجا گذاشتن اثر و یا چال در محل وجود دارد.

از عوارض دیگر، عود خال است که باید به پزشک مربوطه مراجعه شود و مجدداً برداشته شود.

عود و برگشت خال ها:

عود یا بازگشت خال بستگی به عمق خال دارد. خال های عمیق معمولاً احتمال عود بیشتری دارند.

عود خال ها بستگی به سن بیمار دارد، در سنین زیر ۳۰ سال خال ها سلول های فعالی دارند و اگر به طور کامل برداشته نشوند امکان رشد مجدد آنها وجود دارد و در این صورت پزشک باید مجدداً خال عود شده را ترمیم نماید. اما در سنین بالاتر معمولاً احتمال برگشت خال ها کمتر است ارجحیــت بیشتری نسبت به کوتر دارد زیرا امکان چال شدن محل خال بسیار کمتر است.

RF

آیا برداشتن خال باعث تبدیل آن به بدخیمی می شود؟

خیر، اینکه ندرتاً بعضی افراد را می بینیم که به دنبال برداشتن خال دچار سرطان پوستی در محل آن شده اند به این دلیل است که برخی ضایعات پوستی که ظاهراً به عنوان خال توسط پزشکان برداشته می شوند، اشتباهاً تشخیص داده اند و به اسم خال برداشته شده اند و از اول تومور بوده اند و چون این ضایعات معمولاً عمق دارند بلافاصله عود می کنند و اگر اهمال شود ممکن است رشد کنند و عمیق تر شوند. پس اگر برداشتن خال (اگر واقعاً خال باشد) هیچ مشکلی از نظر سرطانی شدن برای بیمار ایجاد نمی کند. معمولاً پزشکان متخصص و وارد به راحتی می توانند خال های مشکوک را قبل از برداشتن آن شناسایی کنند و در صورت لزوم نمونه برداری و آزمایش نمایند.

خال برداری

کلینیک زیبایی و لیزر مو بهتین